, Home

Υπέρηχοι Υψηλής Συχνότητας (HIFU)

Υπέρηχοι Υψηλής Συχνότητας (HIFU) – Τι είναι;

Οι εστιασμένοι Υπέρηχοι Υψηλής Συχνότητας (HIFU) είναι μια επαναστατική μη επεμβατική θεραπεία για την ανόρθωση και σύσφιξη του προσώπου και του σώματος.

Η ομοιόμορφη μεταφορά ενέργειας μέσω υπερήχων προκαλεί θερμική πήξη φτάνοντας στους 65 με 75 βαθμούς Κελσίου και έχοντας ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση και παραγωγή κολλαγόνου, την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος  και την διέγερση των ινοβλαστών, αποκλείοντας την άμεση επαφή με την επιδερμίδα.

Η αποτελεσματικότητα του μηχανήματος οφείλεται στην εφαρμογή των υπερήχων σε διαφορετικά επίπεδα στιβάδων της επιδερμίδας. Το ιατρείο μας είναι εξοπλισμένο με το μηχάνημα ULTRA FORMER III.

HIFU – Εφαρμογή στο πρόσωπο

Κεφαλές υπερήχου μικρο-εστίασης

 • Με κεφαλή 1,5mm εστιάζοντας κάτω από την επιδερμίδα.
 • Με κεφαλή 3mm προκαλώντας τραυματισμό στις εσωτερικές στοιβάδες.
 • Με κεφαλή 4,5mm φτάνοντας στο επιφανειακό μυοαπονευρωτικό σύστημα (SMAS).

HIFU – Εφαρμογή στο σώμα

Κεφαλές υπερήχου μακρο-εστίασης  οι οποίες μεταφέρουν θερμότητα στους υποδόριους ιστούς ανάλογα τις ανάγκες του σώματος, προκαλώντας σύσφιξη και αποβάλλοντας τα επίμονα λιπώδη κύτταρα

 • Με κεφαλή 6mm
 • Με κεφαλή 9mm
 • Με κεφαλή 13mm

Τι να περιμένετε μετά από μια θεραπεία HIFU;

 • Μπορεί να νιώσετε δυσφορία καθώς η ενέργεια του υπερήχου μεταφέρεται. Ο χειριστής του μηχανήματος θα κάνει ότι μπορεί για να μειώσει την ενδεχόμενη δυσφορία κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
 • Ο χρόνος θεραπείας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα την περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία, αλλά και το είδος της. Κυμαίνεται μεταξύ 20-40 λεπτών
 • Συστήνεται η λήψη ενός ήπιου παυσίπονου μία ώρα πριν την θεραπεία με HIFU

HIFU – Πιθανές παρενέργειες με το ULTRAFORMER III;

 • Μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα στο δέρμα, λίγες ώρες μετά τη θεραπεία.
 • Μπορεί να εμφανιστεί ένα ελαφρύ πρήξιμο, μυρμήγκιασμα ή ευερεθιστότητα.
 • Ενδέχεται προσωρινά το δέρμα να μελανιάσει, να μουδιάσει και προκληθεί πόνος.
 • Όπως με όλες τις θεραπείες οι οποίες βασίζονται  στη θερμότητα, υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει ήπιο αίσθημα καύσου στο δέρμα.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα της θεραπείας με HIFU;

Τα τελικά αποτελέσματα είναι ορατά 3 μήνες μετά τη συνεδρία ωστόσο μπορεί να φαίνονται και νωρίτερα. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Το πολύ θετικό της θεραπείας με HIFU είναι ότι απαιτείται μόνο μια συνεδρία.

Πότε πρέπει να αποφεύγεται η θεραπεία με HIFU;

Η θεραπεία δεν έχει αποτέλεσμα αν παράλληλα λαμβάνετε φαρμάκων με αντιφλεγμονώδη δράση ή αντιπηκτικά. Δεν επιτρέπεται στις εγκυμονούσες και θηλάζουσες καθώς επίσης και σε περιπτώσεις δερματικών νοσημάτων της περιοχής που πρόκειται να εφαρμοστεί.

Προετοιμασία πριν από το χειρουργείο

 1. Λαμβάνονται φωτογραφίες της περιοχής.
 2. Κλασικός προεγχειρητικός έλεγχος ο οποίος περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος και καρδιολογική εκτίμηση.
 3. 12 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν τρώμε τίποτε.
 4. 6 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν πίνουμε τίποτε.
 5. Το πρωί της επέμβασης δεν λαμβάνουμε κανένα φάρμακο πριν τη σύμφωνη γνώμη του αναισθησιολόγου.
 6. Το αλκοόλ θα πρέπει να διακοπεί 1 εβδομάδα πριν.
 7. Σε περίπτωση που γίνει μέθη ή γενική αναισθησία είναι απαραίτητη η συνάντηση με τον αναισθησιολόγο πριν από το χειρουργείο. Στον αναισθησιολόγο αναφέρουμε προηγούμενες εμπειρίες αναισθησίας, είτε θετικές είτε αρνητικές και τον ενημερώνουμε για τυχόν προβλήματα υγείας ή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουμε
 8. Δεν λαμβάνουμε ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή συμπληρώματα βοτάνων 10 ημέρες πριν την επέμβαση, γιατί όλα αυτά αυξάνουν την πιθανότητα αιμορραγίας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την επέμβαση
 9. 3 μέρες πριν από το χειρουργείο και κάθε μέρα πλένουμε το πρόσωπο ή το σώμα ανάλογα με την επέμβαση που έχει προγραμματιστεί με φαρμακευτικό σαπούνι.

Γενικές επιπλοκές επεμβάσεων

Οι επιπλοκές στις χειρουργικές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής δεν είναι συχνές αλλά είναι απαραίτητο να γίνονται γνωστές στο πρώτο ραντεβού.

Αιμάτωμα: Αιμάτωμα ονομάζεται η συσσώρευση αίματος στο τραύμα.

Φλεγμονή: Για την αποφυγή της φλεγμονής χορηγούνται αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Κακή επούλωση τραυμάτων – Εμφάνιση χηλοειδών: Σε περίπτωση που η τομή στο χειρουργημένο σημείο είναι περισσότερο εμφανής από το αναμενόμενο, μπορεί 6 μήνες με ένα χρόνο μετά από το χειρουργείο να διορθωθεί με τοπική αναισθησία. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανή η εμφάνιση χηλοειδών όπου χρειάζονται ειδική θεραπεία.

Νέκρωση του δέρματος: Είναι περισσότερο πιθανή σε βαρείς καπνιστές.

Πνευμονική εμβολή και θρόμβωση

Το παρόν κείμενο μπορεί να γεννήσει νέες ερωτήσεις. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.