, Home

Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου

Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου – Περιγραφή

Ο Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος, αλλά συχνά υπάρχει ανησυχία λόγω φόβου για μολύνσεις και ουλές.

Ένας επαγγελματίας αισθητικός που γνωρίζει καλά την τεχνική του καθαρισμού και εργάζεται κάτω από τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, βοηθάει το δέρμα να ανακτήσει τη φρεσκάδα του.

Γιατί ποιο λόγο διαταράσσεται η επιδερμίδα;

Ο πιο βασικός παράγοντας που διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού ιστού είναι η υπερέκκριση σμήγματος. Η υπερέκκριση οφείλεται

 • σε ορμονικές κυρίως διαταραχές
 • στο στρες
 • στην κακή διατροφή
 • στη μόλυνση του περιβάλλοντος
 • στις κλιματολογικές συνθήκες.

 

Το περιττό σμήγμα, εγκλωβισμένο μέσα στους πόρους μας, αναπτύσσει βακτηρίδια και δημιουργεί μαύρα στίγματα, σπυράκια, κύστες και ακμή.

Ο βαθύς καθαρισμός απομακρύνει από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα, και κυρίως το περιττό σμήγμα, προετοιμάζοντάς την να δεχτεί όλες τις άλλες θεραπείες όπως, την ενυδάτωση, την βιταμινοθεραπεία, τα χημικά peelings αλλά και όλες τις θεραπείες αντιγήρανσης. Διαρκεί 1,5-2 ώρες, ανάλογα πάντα με τον τύπο του δέρματος και από το πόσο προβληματικό είναι ένα δέρμα.

Ο Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου δεν αφορά αποκλειστικά γυναίκες ή κάποια συγκεκριμένη ηλικία, καθώς τα τελευταία χρόνια και οι άνδρες έχουν και εκείνοι μπει δυναμικά στο χώρο της αισθητικής και της περιποίησης.

Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου – Στόχος

Ο στόχος του Βαθύ Καθαρισμού είναι η εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας. Με το βαθύ καθαρισμό πετυχαίνουμε καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος και μέγιστη διεισδυτικότητα των καλλυντικών.
Κατά μέσο όρο πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 3-4 μήνες για τα λιπαρά και τα μικτά δέρματα και κάθε 6-8 μήνες για τα πιο ξηρά.

Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου – Στάδια

 1. Χρήση του γαλακτώματος και της λοσιόν για την απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ.
 2. Χημικό Peeling του προσώπου για την απομάκρυνση νεκρών κυττάρων.
 3. Χρήση του ατμού από ειδικό αισθητικό για να ανοίξουν οι πόροι.
 4. Διάνοιξη των πόρων με δακτυλοπιέσεις με στόχο την εξαγωγή σμήγματος.
 5. Με τη βοήθεια υψίσυχνων ρευμάτων επιτυγχάνεται η αντισηψία δέρματος.
 6. Εφαρμόζουμε μάσκα προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.
 7. Τοποθέτηση ενυδατικής κρέμας.

Τι πρέπει να κάνω μετά από έναν Βαθύ Καθαρισμό Προσώπου;

Αμέσως μετά τη θεραπεία παρατηρείται ένας ήπιος ερεθισμός λόγω της αιμάτωσης, ο οποίος μέσα στις επόμενες ώρες της ημέρας εξαφανίζεται. Τις πρώτες 2 μέρες μετά τον καθαρισμό προσώπου καλό είναι να χρησιμοποιούνται φαρμακευτικές κρέμες ενυδάτωσης και επούλωσης.

Στο ιατρείο μας μαζί με τον καθαρισμό προσώπου συνδυάζουμε δύο ελαφρά χημικά peeling που δίνουν λάμψη στο πρόσωπο αλλά ταυτόχρονα διατηρούν το αποτέλεσμα του καθαρισμού πολύ περισσότερο.

Προετοιμασία πριν από το χειρουργείο

 1. Λαμβάνονται φωτογραφίες της περιοχής.
 2. Κλασικός προεγχειρητικός έλεγχος ο οποίος περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος και καρδιολογική εκτίμηση.
 3. 12 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν τρώμε τίποτε.
 4. 6 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν πίνουμε τίποτε.
 5. Το πρωί της επέμβασης δεν λαμβάνουμε κανένα φάρμακο πριν τη σύμφωνη γνώμη του αναισθησιολόγου.
 6. Το αλκοόλ θα πρέπει να διακοπεί 1 εβδομάδα πριν.
 7. Σε περίπτωση που γίνει μέθη ή γενική αναισθησία είναι απαραίτητη η συνάντηση με τον αναισθησιολόγο πριν από το χειρουργείο. Στον αναισθησιολόγο αναφέρουμε προηγούμενες εμπειρίες αναισθησίας, είτε θετικές είτε αρνητικές και τον ενημερώνουμε για τυχόν προβλήματα υγείας ή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουμε
 8. Δεν λαμβάνουμε ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή συμπληρώματα βοτάνων 10 ημέρες πριν την επέμβαση, γιατί όλα αυτά αυξάνουν την πιθανότητα αιμορραγίας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την επέμβαση
 9. 3 μέρες πριν από το χειρουργείο και κάθε μέρα πλένουμε το πρόσωπο ή το σώμα ανάλογα με την επέμβαση που έχει προγραμματιστεί με φαρμακευτικό σαπούνι.

Γενικές επιπλοκές επεμβάσεων

Οι επιπλοκές στις χειρουργικές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής δεν είναι συχνές αλλά είναι απαραίτητο να γίνονται γνωστές στο πρώτο ραντεβού.

Αιμάτωμα: Αιμάτωμα ονομάζεται η συσσώρευση αίματος στο τραύμα.

Φλεγμονή: Για την αποφυγή της φλεγμονής χορηγούνται αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Κακή επούλωση τραυμάτων – Εμφάνιση χηλοειδών: Σε περίπτωση που η τομή στο χειρουργημένο σημείο είναι περισσότερο εμφανής από το αναμενόμενο, μπορεί 6 μήνες με ένα χρόνο μετά από το χειρουργείο να διορθωθεί με τοπική αναισθησία. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανή η εμφάνιση χηλοειδών όπου χρειάζονται ειδική θεραπεία.

Νέκρωση του δέρματος: Είναι περισσότερο πιθανή σε βαρείς καπνιστές.

Πνευμονική εμβολή και θρόμβωση

Το παρόν κείμενο μπορεί να γεννήσει νέες ερωτήσεις. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.