, Home

Body Lift

Λίγα λόγια για το Body Lift

Το Body Lift (πλαστική κοιλιάς και γλουτών) είναι μια χειρουργική διαδικασία, η οποία αναδιαμορφώνει και “ανυψώνει” το κάτω μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένων της κοιλιάς, των γοφών, των μηρών και των γλουτών. Η περίσσεια του δέρματος αφαιρείται και οι υποκείμενοι ιστοί ανορθώνονται. Πρόκειται ουσιαστικά για την κλασσική διαδικασία της κοιλιοπλαστικής, η οποία συνδυάζεται με ανόρθωση των γλουτών και των μηρών στην εξωτερική τους επιφάνεια. Η χειρουργική αυτή επέμβαση είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη ύστερα από σοβαρή απώλεια βάρους, με δίαιτα ή χειρουργική επέμβαση (γαστρικό by-pass). Το Body Lift απευθύνεται σε άνδρες ή γυναίκες με μεγάλη περίσσεια δέρματος στην κοιλιά, αλλά και τους γλουτούς.

Body Lift και είδη αναισθησίας

Το Body Lift πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και η νοσηλεία που απαιτείται είναι συνήθως 1 – 2 μέρες.

Body Lift – Χειρουργική τεχνική

Ο χειρουργός ξεκινά το χειρουργείο με τον ασθενή σε ύπτια θέση. Αρχικά διενεργείται η κοιλιοπλαστική. Αφαιρείται δηλαδή το μέρος του περίσσιου δέρματος της κοιλιάς με τη βοήθεια μιας τομής χαμηλά στο σημείο του εσώρουχου. Στη συνέχεια πραγματοποιείται κατά κανόνα πλαστική συμπλησίαση των κοιλιακών μυών.

Η χειρουργική διαδικασία συνεχίζεται σε πρηνή θέση ώστε να γίνει τομή περιμετρικά του κορμού και να αφαιρεθεί η περίσσεια του δέρματος στους γλουτούς και στην εξωτερική επιφάνεια των μηρών. Στόχος είναι η ανόρθωση των μηρών αλλά και των γλουτών με μια χειρουργική επέμβαση. Η διάρκεια του χειρουργείου είναι συνήθως 5-7 ώρες, ανάλογα το περιστατικό.

Body Lift – Μετεγχειρητικές οδηγίες

 • Μετά την επέμβαση ο ασθενής πρέπει να φοράει ειδική ελαστική φόρμα για διάστημα 6 περίπου εβδομάδων.
 • Ο γιατρός τοποθετεί μικρά σωληνάκια (παροχετεύσεις) στις τομές για 1-3 ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρού κάτω από την τομή.
 • Μετά το χειρουργείο χορηγείται παυσίπονη και αντιβιοτική αγωγή.
 • Η επιστροφή στην εργασία και στις απλές καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να γίνει έπειτα από 3 εβδομάδες.
 • Συνιστάται επίσης αντιπηκτική αγωγή.
 • Η σωματική άσκηση μπορεί να αρχίσει σταδιακά μετά την 6η μετεγχειρητική εβδομάδα.
 • Το τελικό αποτέλεσμα της ουλής γίνεται φανερό ένα χρόνο μετά την εγχείρηση.
 • Ένα έτος μετά το χειρουργείο, γίνεται εκτίμηση του αποτελέσματος και αν κριθεί απαραίτητο πραγματοποιούνται μικρές διορθώσεις με τοπική αναισθησία.

Body Lift – Αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα του Body Lift είναι άμεσα φανερό μετά από την επέμβαση. Η κοιλιά είναι επίπεδη και ταυτόχρονα οι μηροί και γλουτοί είναι ανορθωμένοι. Το οίδημα αρχίζει να υποχωρεί μετά την 6η εβδομάδα και το τελικό αποτέλεσμα γίνεται πλήρως αντιληπτό ένα χρόνο με την εγχείρηση. Η σωστή διατροφή και η σωματική άσκηση παίζουν ρόλο για την τελική εικόνα.

Προετοιμασία πριν από το χειρουργείο

 1. Λαμβάνονται φωτογραφίες της περιοχής.
 2. Κλασικός προεγχειρητικός έλεγχος ο οποίος περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος και καρδιολογική εκτίμηση.
 3. 12 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν τρώμε τίποτε.
 4. 6 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν πίνουμε τίποτε.
 5. Το πρωί της επέμβασης δεν λαμβάνουμε κανένα φάρμακο πριν τη σύμφωνη γνώμη του αναισθησιολόγου.
 6. Το αλκοόλ θα πρέπει να διακοπεί 1 εβδομάδα πριν.
 7. Σε περίπτωση που γίνει μέθη ή γενική αναισθησία είναι απαραίτητη η συνάντηση με τον αναισθησιολόγο πριν από το χειρουργείο. Στον αναισθησιολόγο αναφέρουμε προηγούμενες εμπειρίες αναισθησίας, είτε θετικές είτε αρνητικές και τον ενημερώνουμε για τυχόν προβλήματα υγείας ή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουμε
 8. Δεν λαμβάνουμε ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή συμπληρώματα βοτάνων 10 ημέρες πριν την επέμβαση, γιατί όλα αυτά αυξάνουν την πιθανότητα αιμορραγίας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την επέμβαση
 9. 3 μέρες πριν από το χειρουργείο και κάθε μέρα πλένουμε το πρόσωπο ή το σώμα ανάλογα με την επέμβαση που έχει προγραμματιστεί με φαρμακευτικό σαπούνι.

Γενικές επιπλοκές επεμβάσεων

Οι επιπλοκές στις χειρουργικές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής δεν είναι συχνές αλλά είναι απαραίτητο να γίνονται γνωστές στο πρώτο ραντεβού.

Αιμάτωμα: Αιμάτωμα ονομάζεται η συσσώρευση αίματος στο τραύμα.

Φλεγμονή: Για την αποφυγή της φλεγμονής χορηγούνται αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Κακή επούλωση τραυμάτων – Εμφάνιση χηλοειδών: Σε περίπτωση που η τομή στο χειρουργημένο σημείο είναι περισσότερο εμφανής από το αναμενόμενο, μπορεί 6 μήνες με ένα χρόνο μετά από το χειρουργείο να διορθωθεί με τοπική αναισθησία. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανή η εμφάνιση χηλοειδών όπου χρειάζονται ειδική θεραπεία.

Νέκρωση του δέρματος: Είναι περισσότερο πιθανή σε βαρείς καπνιστές.

Πνευμονική εμβολή και θρόμβωση

Το παρόν κείμενο μπορεί να γεννήσει νέες ερωτήσεις. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.