, Home

Υαλουρονικό Οξύ

Ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ- (Fillers)

Με τo υαλουρονικό οξύ ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να καμουφλάρει την πτώση του προσώπου και να γυρίσει το χρόνο πίσω ακόμα και μια δεκαετία.

 • Η σωστή τεχνική διασφαλίζει φυσικά αποτελέσματα.
 • Η λάθος τεχνική όμως, όπως και οι υπερβολές στη χρήση του υαλουρονικού οξέος είναι οι κύριοι λόγοι που αλλοιώνουν την έκφραση του προσώπου. Θα πρέπει πάντα να θυμούνται ο γιατρός και ο ασθενής, ότι ένα αρμονικό πρόσωπο με ρυτίδες είναι πολύ περισσότερο ελκυστικό από ένα αλλοιωμένο πρόσωπο χωρίς καμία ρυτίδα.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινοπρωτεΐνη που παράγεται από τον οργανισμό μας με φυσικές διαδικασίες. Με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα που το παράγουν όμως, εκφυλίζονται. Δεδομένου ότι το υαλουρονικό οξύ έχει τη δυνατότητα να απορροφά το νερό και να αυξάνει τον όγκο του προσώπου, η μειωμένη παραγωγή του οδηγεί σε αφυδατωμένο δέρμα με αποτέλεσμα την εμφάνιση λεπτών, αλλά και βαθύτερων ρυτίδων. Το χημικό υαλουρονικό οξύ παράγεται σε εργαστήριο και διατηρεί όλες τις ιδιότητες του φυσικού. Είναι ασφαλές και μπορεί να εφαρμοστεί ως ενέσιμη θεραπεία για ενυδάτωση, γέμισμα ρυτίδων, αλλά και για προσθήκη όγκου σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου.

Υαλουρονικό οξύ – Διάφορες εφαρμογές

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απλές επιδερμικές ενέσεις χωρίς αναισθησία στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Στις ρινοπαρειακές ρυτίδες
 • Στο μεσόφρυο
 • Σε μικρές ρυτίδες γύρω από το στόμα
 • Στο περίγραμμα των χειλιών για την αύξηση του όγκου τους
 • Στο πηγούνι
 • Στα ζυγωματικά και στις παρειές
 • Σε μικρές επιφανειακές και βαθιές ρυτίδες του προσώπου
 • Σε ουλές
 • Για την ενυδάτωση του προσώπου.
 • Στο οβαλ
 • Στους κροτάφους και το μέτωπο.

 

Η θεραπεία διαρκεί περίπου μισή ώρα, ενώ η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας 45 λεπτά πριν την εφαρμογή, την καθιστά ως μια ανώδυνη θεραπεία ακόμα και σε ευαίσθητα σημεία. Τα αποτελέσματα είναι αμέσως ορατά και διαρκούν περισσότερο από ένα χρόνο.

Προετοιμασία πριν από το χειρουργείο

 1. Λαμβάνονται φωτογραφίες της περιοχής.
 2. Κλασικός προεγχειρητικός έλεγχος ο οποίος περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος και καρδιολογική εκτίμηση.
 3. 12 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν τρώμε τίποτε.
 4. 6 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν πίνουμε τίποτε.
 5. Το πρωί της επέμβασης δεν λαμβάνουμε κανένα φάρμακο πριν τη σύμφωνη γνώμη του αναισθησιολόγου.
 6. Το αλκοόλ θα πρέπει να διακοπεί 1 εβδομάδα πριν.
 7. Σε περίπτωση που γίνει μέθη ή γενική αναισθησία είναι απαραίτητη η συνάντηση με τον αναισθησιολόγο πριν από το χειρουργείο. Στον αναισθησιολόγο αναφέρουμε προηγούμενες εμπειρίες αναισθησίας, είτε θετικές είτε αρνητικές και τον ενημερώνουμε για τυχόν προβλήματα υγείας ή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουμε
 8. Δεν λαμβάνουμε ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή συμπληρώματα βοτάνων 10 ημέρες πριν την επέμβαση, γιατί όλα αυτά αυξάνουν την πιθανότητα αιμορραγίας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την επέμβαση
 9. 3 μέρες πριν από το χειρουργείο και κάθε μέρα πλένουμε το πρόσωπο ή το σώμα ανάλογα με την επέμβαση που έχει προγραμματιστεί με φαρμακευτικό σαπούνι.

Γενικές επιπλοκές επεμβάσεων

Οι επιπλοκές στις χειρουργικές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής δεν είναι συχνές αλλά είναι απαραίτητο να γίνονται γνωστές στο πρώτο ραντεβού.

Αιμάτωμα: Αιμάτωμα ονομάζεται η συσσώρευση αίματος στο τραύμα.

Φλεγμονή: Για την αποφυγή της φλεγμονής χορηγούνται αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Κακή επούλωση τραυμάτων – Εμφάνιση χηλοειδών: Σε περίπτωση που η τομή στο χειρουργημένο σημείο είναι περισσότερο εμφανής από το αναμενόμενο, μπορεί 6 μήνες με ένα χρόνο μετά από το χειρουργείο να διορθωθεί με τοπική αναισθησία. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανή η εμφάνιση χηλοειδών όπου χρειάζονται ειδική θεραπεία.

Νέκρωση του δέρματος: Είναι περισσότερο πιθανή σε βαρείς καπνιστές.

Πνευμονική εμβολή και θρόμβωση

Υαλουρονικό στο κάτω πρόσωπο

Ενέσιμο υαλουρονικό στις ρινοπαρειακές

Ενέσιμο υαλουρονικό στις ρινοπαρειακές

Το παρόν κείμενο μπορεί να γεννήσει νέες ερωτήσεις. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.