Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια. Είναι μια τεχνική ευρέως γνωστή και με μεγάλη ζήτηση. Η πρώτη επιτυχημένη εμφύτευση μαλλιών αναφέρεται ότι έγινε το 1800 από τον Γερμανό ιατρό Dieffenbach.
Έχουν σχολιαστεί και εφαρμοστεί διάφορες μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών. Παλαιότερα η μέθοδος “punchgrafting”, όπου μεταφέρονταν περισσότερες από μία τρίχες με κάθε μόσχευμα, είχε κερδίσει σημαντικό έδαφος. Επρόκειτο όμως για μια τεχνική που είχε πολύ άσχημα αισθητικά αποτελέσματα. Από την άλλη, η χειρουργική αποκατάσταση της αλωπεκίας και η επανόρθωση με κρημνούς και διατατήρες ιστών, είχε και αυτή δοκιμαστεί, αλλά δημιουργούσε πολλές και μεγάλες ουλές.
Αφού ο Πλαστικός Χειρουργός πάρει ένα πλήρες ιστορικό του/της ενδιαφερόμενου/ης, θα πρέπει να ενημερώσει πλήρως τον/την ενδιαφερόμενο/η για την διαδικασία της μεταμόσχευσης, καθώς και να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες της περιοχής που θα γίνει η μεταμόσχευση.
Στη συνέχεια ο/η ενδιαφερόμενος/η πρέπει να ακολουθήσει τις παρακάτω οδηγίες:
Η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία. Μετά την επέμβαση ο/η ενδιαφερόμενος/η μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του.
Οι επιπλοκές στις χειρουργικές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής δεν είναι συχνές αλλά είναι απαραίτητο να γίνονται γνωστές στο πρώτο ραντεβού.
Αιμάτωμα: Αιμάτωμα ονομάζεται η συσσώρευση αίματος στο τραύμα.
Φλεγμονή: Για την αποφυγή της φλεγμονής χορηγούνται αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.
Κακή επούλωση τραυμάτων – Εμφάνιση χηλοειδών: Σε περίπτωση που η τομή στο χειρουργημένο σημείο είναι περισσότερο εμφανής από το αναμενόμενο, μπορεί 6 μήνες με ένα χρόνο μετά από το χειρουργείο να διορθωθεί με τοπική αναισθησία. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανή η εμφάνιση χηλοειδών όπου χρειάζονται ειδική θεραπεία.
Νέκρωση του δέρματος: Είναι περισσότερο πιθανή σε βαρείς καπνιστές.
Πνευμονική εμβολή και θρόμβωση
Το παρόν κείμενο μπορεί να γεννήσει νέες ερωτήσεις. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.