, Home

Δερμοαπόξεση

Δερμοαπόξεση – Περιγραφή

Η Δερμοαπόξεση (Dermabrasion) είναι μια τελείως ανώδυνη θεραπεία που μπορεί να εφαρμοστεί στην περιοχή του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ και του σώματος. Πραγματοποιείται στο ιατρείο με τη βοήθεια ειδικής κεφαλής, με μικροσκοπικές βελόνες μιας χρήσης, με ρυθμιζόμενη ταχύτητα και βάθος μεταξύ 0,25-2,5 χιλιοστών. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με νερό ή με συνδυασμό βιταμινών, ιχνοστοιχείων και υαλουρονικού οξέος.

Η Δερμοαπόξεση προκαλεί τραυματισμό του δέρματος με σκοπό την ενεργοποίηση των ινοβλαστών που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη με αποτέλεσμα την ανανέωση της επιδερμίδας, καθώς και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες, όπως της θεραπείας αιμοπεταλίων (PRP), με χημικά Peeling η με απλές θεραπείες ενυδάτωσης. Ανάλογα με τις βιταμίνες ή τα ιχνοστοιχεία που χρησιμοποιούνται μπορούμε να επιτευχθεί λεύκανση, σύσφιξη ή ανανέωση της επιδερμίδας.

Πώς θα είναι το δέρμα μου μετά την Δερμοαπόξεση;

Η αποθεραπεία εξαρτάται από την ένταση της θεραπείας. Το δέρμα μπορεί να είναι από ελάχιστα ερεθισμένο μέχρι και πολύ ερεθισμένο. Μια επιθετική ή όχι θεραπεία αποφασίζεται στο πρώτο ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό. Στις περισσότερες περιπτώσεις το δέρμα θα είναι ερεθισμένο αλλά με την δέουσα προσοχή και προσωπική φροντίδα στο σπίτι η ερυθρότητα υποχωρεί πολύ σύντομα. Ήπια ερυθρότητα μπορεί να υπάρχει έως και 2 μέρες μετά τη θεραπεία, όμως η χρήση μακιγιάζ για τις καθημερινές δραστηριότητες επιτρέπεται.

Τι μου προσφέρει η Δερμοαπόξεση στο δέρμα μου;

 • Πρόσωπο: ανάπλαση, λείανση των λεπτών ρυτίδων, βελτίωση της υφής του δέρματος, εξάλειψη των ουλών της ακμής, σμίκρυνση των πόρων του δέρματος και λάμψη.
 • Σώμα: σημαντική βελτίωση των ραγάδων σε όλα τα σημεία του σώματος, βελτίωση των λεπτών ρυτίδων αλλά και της ποιότητας δέρματος.

Τι χρειάζεται να προσέχω μετά την Δερμοαπόξεση;

Είναι απαραίτητη η χρήση του αντηλιακού και η ενυδάτωση της περιοχής.

Κάθε πότε μπορώ να κάνω Δερμοαπόξεση;

 • Τοποθετείται ειδικός πιεστικός επίδεσμος μετά το χειρουργείο για 4 ημέρες.
 • Αναμένεται οίδημα και ελαφρύς πόνος τις πρώτες 4 ημέρες μετά το χειρουργείο.
 • Συστήνεται ελαφριά δίαιτα με μαλακές τροφές για περίπου 7 ημέρες μετά το χειρουργείο.
 • Το στόμα θα πρέπει να πλένεται τακτικά με ειδικό αντισηπτικό διάλυμα μετά από κάθε γεύμα.
 • Η επιστροφή στην εργασία γίνεται 1 εβδομάδα μετά το χειρουργείο.
 • Το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό μετά την πάροδο 6 μηνών.

Ποιες οι επιπλοκές της Γενειοπλαστικής;

Προτείνουμε 6-8 θεραπείες κάθε 7-15 ημέρες ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, την ένταση της θεραπείας αλλά και την περιοχή που επιλέγεται.

Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται η Δερμοαπόξεση;

 • Σε ευαίσθητο δέρμα
 • Σε δέρμα με ενεργή ακμή
 • Σε περιπτώσεις δερματικών βλαβών (π.χ.  βλατίδες, φλύκταινες, διαβρώσεις κτλ.)

Προετοιμασία πριν από το χειρουργείο

 1. Λαμβάνονται φωτογραφίες της περιοχής.
 2. Κλασικός προεγχειρητικός έλεγχος ο οποίος περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος και καρδιολογική εκτίμηση.
 3. 12 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν τρώμε τίποτε.
 4. 6 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν πίνουμε τίποτε.
 5. Το πρωί της επέμβασης δεν λαμβάνουμε κανένα φάρμακο πριν τη σύμφωνη γνώμη του αναισθησιολόγου.
 6. Το αλκοόλ θα πρέπει να διακοπεί 1 εβδομάδα πριν.
 7. Σε περίπτωση που γίνει μέθη ή γενική αναισθησία είναι απαραίτητη η συνάντηση με τον αναισθησιολόγο πριν από το χειρουργείο. Στον αναισθησιολόγο αναφέρουμε προηγούμενες εμπειρίες αναισθησίας, είτε θετικές είτε αρνητικές και τον ενημερώνουμε για τυχόν προβλήματα υγείας ή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουμε
 8. Δεν λαμβάνουμε ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή συμπληρώματα βοτάνων 10 ημέρες πριν την επέμβαση, γιατί όλα αυτά αυξάνουν την πιθανότητα αιμορραγίας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την επέμβαση
 9. 3 μέρες πριν από το χειρουργείο και κάθε μέρα πλένουμε το πρόσωπο ή το σώμα ανάλογα με την επέμβαση που έχει προγραμματιστεί με φαρμακευτικό σαπούνι.

Γενικές επιπλοκές επεμβάσεων

Οι επιπλοκές στις χειρουργικές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής δεν είναι συχνές αλλά είναι απαραίτητο να γίνονται γνωστές στο πρώτο ραντεβού.

Αιμάτωμα: Αιμάτωμα ονομάζεται η συσσώρευση αίματος στο τραύμα.

Φλεγμονή: Για την αποφυγή της φλεγμονής χορηγούνται αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Κακή επούλωση τραυμάτων – Εμφάνιση χηλοειδών: Σε περίπτωση που η τομή στο χειρουργημένο σημείο είναι περισσότερο εμφανής από το αναμενόμενο, μπορεί 6 μήνες με ένα χρόνο μετά από το χειρουργείο να διορθωθεί με τοπική αναισθησία. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανή η εμφάνιση χηλοειδών όπου χρειάζονται ειδική θεραπεία.

Νέκρωση του δέρματος: Είναι περισσότερο πιθανή σε βαρείς καπνιστές.

Πνευμονική εμβολή και θρόμβωση

Το παρόν κείμενο μπορεί να γεννήσει νέες ερωτήσεις. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.