, Home

Ραδιοσυχνότητες

Σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες – Τι είναι οι ραδιοσυχνότητες;

Η θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες βοηθά στην σύσφιξη προσώπου και σώματος καθώς και στην βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας.

Με τις τριπολικές Ραδιοσυχνότητες τα βαθύτερα στρώματα του χορίου θερμαίνονται σταθερά στους 40+ βαθμούς Κελσίου. Το θερμικό τραύμα που προκαλείται στις ίνες  του κολλαγόνου προκαλεί την άμεση συστολή τους, η οποία  διεγείρει τους ινοβλάστες και τη δημιουργία νέου κολλαγόνου.

Ραδιοσυχνότητες – Σε ποια σημεία εφαρμόζονται;

Η θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες μπορεί να εφαρμοστεί

 • στο πρόσωπο ( οβάλ-λαιμός)
 • στην κοιλιά
 • στους έσω και έξω μηρούς
 • στα μπράτσα
 • και στους γλουτούς

 

Η εφαρμογή γίνεται με ένα ελαφρύ μασάζ με συγκεκριμένη τεχνική προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ραδιοσυχνότητες – Πόσες συνεδρίες χρειάζεται και πόσο συχνά;

Η θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Το μεσοδιάστημα ανάπαυσης είναι ιδιαίτερης σημασίας προκειμένου να ανανεωθεί το κολλαγόνο του δέρματος μέσω των φυσικών διαδικασιών και να μεταβολιστεί ο λιπώδης ιστός.  Προτείνονται 6-10 συνεδρίες, για  καλύτερο αποτέλεσμα.

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων ποικίλει σε κάθε ασθενή. Κατά μέσο όρο το αποτέλεσμα της πρώτης θεραπείας κρατάει για μερικές μέρες. Μετά από κάθε θεραπεία με ραδιοσυχνότητες η περίοδος αυτή αυξάνεται, ενώ μετά από 5-6 θεραπείες τα αποτελέσματα γίνονται πιο μακροπρόθεσμα.

Όσον αφορά την βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων θεραπειών τα αποτελέσματα συντηρούνται με την συμβολή ισορροπημένου διαιτολογίου και τακτικής άσκησης.

Ραδιοσυχνότητες – Τι θα νιώσω κατά τη θεραπεία;

Κατά τη θεραπεία θα νιώσετε θερμότητα καθώς η χειροκίνητη κεφαλή εκπομπής ραδιοσυχνοτήτων γλιστράει πάνω στο δέρμα σας. Η θεραπεία ωστόσο είναι ευχάριστη και εντελώς ανώδυνη.

Τι συμβαίνει μετά τη θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες;

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας με Ραδιοσυχνότητες μπορείτε άμεσα να επιστρέψετε στης καθημερινές σας δραστηριότητες. Αποφύγετε την έκθεση της περιοχής σε υψηλές θερμοκρασίες τις πρώτες 24 ώρες.

Η θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες περιλαμβάνει:

 • θεραπεία της κυτταρίτιδας
 • μείωση του λίπους
 • σύσφιξη σώματος και προσώπου
 • σμίλευση στο περίγραμμα του σώματος
 • σύσφιξη του σώματος πριν από λιποαναρρόφηση
 • σύσφιξη του σώματος και λείανση ανωμαλιών μετά από λιποαναρρόφηση.

Προετοιμασία πριν από το χειρουργείο

 1. Λαμβάνονται φωτογραφίες της περιοχής.
 2. Κλασικός προεγχειρητικός έλεγχος ο οποίος περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος και καρδιολογική εκτίμηση.
 3. 12 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν τρώμε τίποτε.
 4. 6 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν πίνουμε τίποτε.
 5. Το πρωί της επέμβασης δεν λαμβάνουμε κανένα φάρμακο πριν τη σύμφωνη γνώμη του αναισθησιολόγου.
 6. Το αλκοόλ θα πρέπει να διακοπεί 1 εβδομάδα πριν.
 7. Σε περίπτωση που γίνει μέθη ή γενική αναισθησία είναι απαραίτητη η συνάντηση με τον αναισθησιολόγο πριν από το χειρουργείο. Στον αναισθησιολόγο αναφέρουμε προηγούμενες εμπειρίες αναισθησίας, είτε θετικές είτε αρνητικές και τον ενημερώνουμε για τυχόν προβλήματα υγείας ή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουμε
 8. Δεν λαμβάνουμε ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή συμπληρώματα βοτάνων 10 ημέρες πριν την επέμβαση, γιατί όλα αυτά αυξάνουν την πιθανότητα αιμορραγίας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την επέμβαση
 9. 3 μέρες πριν από το χειρουργείο και κάθε μέρα πλένουμε το πρόσωπο ή το σώμα ανάλογα με την επέμβαση που έχει προγραμματιστεί με φαρμακευτικό σαπούνι.

Γενικές επιπλοκές επεμβάσεων

Οι επιπλοκές στις χειρουργικές επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής δεν είναι συχνές αλλά είναι απαραίτητο να γίνονται γνωστές στο πρώτο ραντεβού.

Αιμάτωμα: Αιμάτωμα ονομάζεται η συσσώρευση αίματος στο τραύμα.

Φλεγμονή: Για την αποφυγή της φλεγμονής χορηγούνται αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Κακή επούλωση τραυμάτων – Εμφάνιση χηλοειδών: Σε περίπτωση που η τομή στο χειρουργημένο σημείο είναι περισσότερο εμφανής από το αναμενόμενο, μπορεί 6 μήνες με ένα χρόνο μετά από το χειρουργείο να διορθωθεί με τοπική αναισθησία. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανή η εμφάνιση χηλοειδών όπου χρειάζονται ειδική θεραπεία.

Νέκρωση του δέρματος: Είναι περισσότερο πιθανή σε βαρείς καπνιστές.

Πνευμονική εμβολή και θρόμβωση

Το παρόν κείμενο μπορεί να γεννήσει νέες ερωτήσεις. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.