ΣΤΗΘΟΣ

 

Το στήθος είναι το απόλυτο σύμβολο της θηλυκότητας και θέλουμε να έχει νεανική μορφή και να είναι απαλλαγμένο από τα συνήθη σημάδια γήρανσης (κηλίδες, χαλαρή επιδερμίδα κλπ.). Το ιατρείο μας παρέχει πολλές και διαφορετικές θεραπείες προκειμένου κάθε γυναίκα να είναι απόλυτα ικανοποιημένη και υπερήφανη για το στήθος της.
Οι θεραπείες που προτείνουμε είναι

 • Αύξηση στήθους με προθέσεις
 • Αύξηση στήθους με λίπος
 • Ανόρθωση στήθους
 • Μείωση στήθους
 • Ανύψωση στήθους
 • Διόρθωση εισολκής θηλής

Για το ντεκολτέ

Τα σημάδια γήρανσης στο ντεκολτε πολύ συχνά εμφανίζονται νωρίτερα από το πρόσωπο. Οι κυριότεροι λόγοι είναι ότι το δέρμα στο ντεκολτέ είναι πολύ λεπτό και εύθραυστο ενώ περιέχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και περιορισμένα μελανοκύτταρα (κύτταρα που δίνουν χρώμα στο δέρμα σας και προστατεύουν από τις ακτίνες UV).

Οι θεραπείες που προτείνουμε για ανανέωση του ντεκολτε είναι

 • Αφαίρεση μελαγχρωματικών κηλίδων (φακίδες) με χημικά πιλινγκ αλλά και με τη διαδικασία της φωτόλυσης
 • Γέμισμα ρυτίδων με Υαλουρονικό οξύ
 • Αναζοωγόνηση με θεραπείες RF Fractional
 • Βελτίωση της ποιότητας του δέρματος με μεσοθεραπεία με αιμοπετάλια (PRP)
 • Απλά νήματα PDO

Αυξητική στήθους με λίπος ή με προθέσεις?

Με τον όρο υποπλαστικός μαστός αναφερόμαστε σε ένα στήθος με όγκο υπολειπόμενο σε σχέση με την μορφολογία του σώματος, που μπορεί να αφορά μια υποπλασία που προϋπάρχει από την γέννηση, αλλά και να προκύψει μεταγενέστερα μετά από μια μεγάλη απώλεια κιλών ή μετά από μια εγκυμοσύνη που συνοδεύεται από θηλασμό. Ως οντότητα δύναται είτε να υπάρχει μόνη της είτε να συνοδεύεται και από μια πτώση του μαστού, δηλαδή μια υποχώρηση του μαζικού αδένα προς τα κάτω.

Ποιες όμως είναι οι εναλλακτικές μιας γυναίκας που έρχεται αντιμέτωπη με αυτό το πρόβλημα?

Η υποπλασία στήθους διορθώνεται είτε με τοποθέτηση προθέσεων στο μαστό είτε με λιπομεταφορά , δηλαδή μεταφορά λίπους από το σώμα στο μαστό.

Πώς επιλέγουμε την κατάλληλη τεχνική?

Η τοποθέτηση προθέσεων στο μαστό επιλέγεται κυρίως σε αδύνατες γυναίκες με πολύ μικρό στήθος.
Η λιποπλαστική έχει ένδειξη σε νεαρές ηλικίες, κάτω από τα 35 έτη, με ικανοποιητικό όγκο στο μαστό και ελαφρά πτώση. Δεν περιμένουμε μεγάλη αύξηση του όγκου του μαστού με αυτή την τεχνική αλλά μεγαλύτερη προβολή, γέμισμα της περιοχής του ντεκολτέ και του άνω πόλου του μαστού αλλά και διόρθωση ενδεχόμενων ασυμμετριών του μαστού.

Για τους άνδρες: Στους άνδρες σκοπός είναι να δοθεί όγκος στην περιοχή των μυών είτε για αισθητικούς λόγους είτε σε περιπτώσεις απλασίας μυών του θωρακικού τοιχώματος (σύνδρομο Poland).

Ποια είναι η χειρουργική τεχνική?
Η χειρουργική τεχνική για αυξητική στήθους με λίπος είναι απλή. Ο Πλαστικός χειρουργός σημειώνει τις περιοχές στο σώμα που θα γίνει η λιποαναρρόφηση σε όρθια θέση. Σε αυτό το σημείο η ασθενής μπορεί να υποδείξει περιοχές που θα ήθελε να διορθώσει. Η έγχυση του λίπους γίνεται με την βοήθεια μικρών κανουλών χωρίς τομές στο σώμα.
Η ανωτέρω επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη ή με ολική αναισθησία

Η χειρουργική τεχνική με προθέσεις είναι ως εξής:
Ο Πλαστικός χειρουργός προετοιμάζει την "τσέπη" κάτω από το μαστό όπου θα εμφυτευτεί η πρόθεση, την οποία τοποθετεί σε σημείο που να αναδεικνύει το σχήμα του μαστού. Το σημείο που τοποθετείται η πρόθεση είναι είτε κάτω από το μαζικό αδένα, είτε κάτω από τον υποκείμενο μυ. Συνήθως επιλέγεται να πραγματοποιηθεί υπό γενική αναισθησία.

Συνδυαστικά χειρουργεία: Κατά τη διάρκεια μια αυξητικής μαστών δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις που χρειάζεται ταυτόχρονα με την πρόθεση να γίνει ανόρθωση του μαστού ή και μείωση στήθους.

Μπορώ να θηλάσω μετά από ένα χειρουργείο προθέσεων μαστών;
Η τοποθέτηση προθέσεων μαστού δεν φαίνεται να έχει καμία επίπτωση στο θηλασμό.

Ο ακτινολογικός έλεγχος του μαστού μπορεί να γίνει κανονικά; Πριν από κάθε μαστογραφία ή υπέρηχο, θα πρέπει να ενημερώσουμε τον ακτινολόγο ότι φέρουμε προθέσεις μαστών είτε ότι έχουμε υποβληθεί σε λιποπλαστική, γιατί υπάρχουν ειδικές τεχνικές που εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις προκειμένου να γίνει μια ολοκληρωμένη εξέταση

Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο.

ΒΙΝΤΕΟ