MINI FACE LIFt

Ο χρόνος, το άγχος, το κάπνισμα, η κληρονομικότητα, οι συνθήκες του περιβάλλοντος, είναι κάποιοι από τους υπευθύνους παράγοντες των πρώτων σημείων γήρανσης του δέρματος στο πρόσωπο και στο λαιμό. Τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο, αλλά και στο λαιμό, μας δημιουργούν δυσαρέσκεια και νοιώθουμε την επιθυμία να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Το Mini Face Lift είναι η χειρουργική αυτή επέμβαση που βελτιώνει τα πρώτα ορατά σημάδια του γήρατος που δεν μπορούν να διορθωθούν με μη επεμβατικές θεραπείες. Είναι η κατάλληλη χειρουργική επέμβαση για τον σχηματισμό του οβάλ του προσώπου, αλλά και τη βελτίωση της αρχικής χαλάρωσης του λαιμού.

Τι διορθώνουμε με το Mini Face Lift

 1. Βελτίωση των ρυτίδων δεξιά και αριστερά της μύτης (ρινοπαρειακές αύλακες).
 2. Μικρή διόρθωση της πτώσης του μέσου προσώπου, δηλαδή στα ζυγωματικά και στις παρειές (μάγουλα).
 3. Διόρθωση του οβάλ του προσώπου.
 4. Διόρθωση των ρυτίδων και της χαλάρωσης του λαιμού.

Επανορθωτικές εφαρμογές

 1. Σε περίπτωση μιας χειρουργικής επέμβασης από την μια μεριά του προσώπου κατά την οποία αναγκαζόμαστε να τραβήξουμε το δέρμα όπως σε μία εξαίρεση ενός όγκου, προτείνουμε Mini Face lift στην εταίρα πλευρά προκειμένου να επιτύχουμε συμμετρία.
 2. Στις περιπτώσεις παράλυσης της μίας πλευράς του προσώπου.

Τι πρέπει να γίνει προεγχειρητικά
Αφού ο Πλαστικός Χειρουργός πάρει ένα πλήρες ιστορικό του/της ενδιαφερόμενου/ης, θα πρέπει να ενημερώσει πλήρως τον/την ενδιαφερόμενο/η για την διαδικασία της επέμβασης, καθώς και να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες του προσώπου και του λαιμού.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθηθούν οι παρακάτω οδηγίες:

 1. Κλασικός προεγχειρητικός έλεγχος.
 2. 12 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν πίνουμε και δεν τρώμε τίποτε.
 3. Το πρωί της επέμβασης δεν λαμβάνουμε κανένα φάρμακο πριν τη σύμφωνη γνώμη του αναισθησιολόγου.
 4. Το κάπνισμα θα πρέπει να διακοπεί τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν από το χειρουργείο, ενώ το αλκοόλ θα πρέπει να διακοπεί 1 εβδομάδα πριν.
 5. Συνάντηση με τον αναισθησιολόγο πριν από το χειρουργείο. Στον αναισθησιολόγο αναφέρουμε προηγούμενες εμπειρίες αναισθησίας, είτε θετικές είτε αρνητικές και τον ενημερώνουμε για τυχόν προβλήματα υγείας ή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουμε.
 6. Δεν λαμβάνουμε ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή συμπληρώματα βοτάνων 10 ημέρες πριν την επέμβαση, γιατί όλα αυτά αυξάνουν την πιθανότητα αιμορραγίας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την επέμβαση.
 7. 3 μέρες πριν από το χειρουργείο και κάθε μέρα πλένουμε το πρόσωπο και τα μαλλιά μας, κυρίως πίσω από τα αυτιά, με σαπούνι φαρμακευτικό.

Είδος αναισθησίας

Η ανωτέρω επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη.

Παραμονή στο Νοσοκομείο

Μετά την επέμβαση ο/η ενδιαφερόμενος/η μπορεί να αποχωρήσει από το νοσοκομείο την ίδια μέρα. Για την έξοδο από το νοσοκομείο επιβάλλεται η συνοδεία ενός κοντινού προσώπου.

Χειρουργική τεχνική

mini face lift, MINI FACE LIFT

Η τομή από κάθε πλευρά ξεκινάει μέσα στα μαλλιά και πάνω από το αυτί και κατεβαίνει ακριβώς μπροστά από το αυτί μέχρι το όριο του λοβίου. Εκεί γυρίζει πίσω από το αυτί και καταλήγει μέσα στα μαλλιά. O χειρουργός ανορθώνει με ράμματα έναν πολύ λεπτό ιστό που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και τον επανατοποθετεί στην θέση που βρισκόταν αρχικά και στη συνέχεια επανατοποθετεί το δέρμα στην αρχική του κατάσταση και αφαιρεί την περίσσεια αυτού. Με αυτόν τον τρόπο απαλύνονται οι ρυτίδες του προσώπου και του λαιμού και, το κυριότερο, αναιρείται η πτώση. Το προφίλ ανακτά πάλι την νεανική γωνία του λαιμού. Με αυτή την τεχνική δεν έχουμε καμία παραμόρφωση του προσώπου, δεν αλλάζει η φυσιογνωμία του ατόμου. Τις περισσότερες φορές το mini face lift περνάει απαρατήρητο ακόμα και από τους ποιο κοντινούς μας ανθρώπους.

Σε μερικές περιπτώσεις και κυρίως σε άτομα που έχουν χάσει μεγάλο όγκο από το πρόσωπό τους χρησιμοποιούμε τη μεταμόσχευση λίπους προκειμένου να δώσουμε στο πρόσωπο τον χαμένο όγκο. Η αυτομεταμόσχευση λίπους γίνεται συνετά και σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι τελείως φυσικά. Τα σημεία αυτά μπορεί να είναι τα ζυγωματικά, οι βαθιές ρυτίδες πλάγια της μύτης, αλλά και τα χείλη.

Διάρκεια χειρουργείου

Η διάρκεια του χειρουργείου είναι περίπου 2 ώρες.

Μετεγχειρητικές οδηγίες

Μετά την επέμβαση, η περιοχή της τομής είναι καλυμμένη με έναν ελαστικό επίδεσμο, ώστε να αποφευχθούν τα πολύ έντονα οιδήματα ή μελανιές. Ο επίδεσμος αφαιρείται την επόμενη ημέρα και αντικαθίσταται με μία κορδέλα, η οποία, ιδανικά, θα πρέπει να μείνει για μια εβδομάδα.
Ο/η ενδιαφερόμενος/η μπορεί να λουστεί την επόμενη μέρα του χειρουργείου.
Τα ράμματα αφαιρούνται 7-10 ημέρες μετά την επέμβαση και μετά από 2 εβδομάδες ο/η ενδιαφερόμενος/η μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του/της.
Αν ο/η ενδιαφερόμενος/η καπνίζει, θα μπορεί να ξαναρχίσει το κάπνισμα 2 εβδομάδες μετά το χειρουργείο.

Επιπλοκές

Οι επιπλοκές σε μια τέτοια επέμβαση είναι σπάνιες.

Αιμάτωμα: Το αιμάτωμα είναι η πιο συχνή επιπλοκή ενός mini face lift. Για αυτό το λόγο γίνεται επισκόπηση των τραυμάτων την επόμενη μέρα μετά το χειρουργείο και τυχόν συλλογή αίματος σε κάποιο σημείο αφαιρείται χωρίς πόνο ή κάποια δυσχέρεια του ενδιαφερόμενου.

Φλεγμονή: Πολύ σπάνια επιπλοκή. Για την αποφυγή αυτής δίνουμε αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Κακή επούλωση τραυμάτων: Σπάνια επιπλοκή, αλλά σε περίπτωση που μια τομή είναι περισσότερο εμφανής από το αναμενόμενο, μπορεί 6 μήνες με ένα χρόνο μετά από το χειρουργείο να διορθωθεί με τοπική αναισθησία.

Υπαισθησία: Διαταραχή της αίσθησης στο λοβίο του ωτός είναι μια σπάνια επιπλοκή η οποία επανέρχεται με το χρόνο.

Αποτελέσματα

Η διάρκεια ενός Mini Face lift είναι περίπου μια 3ετία.

Το παρόν κείμενο μπορεί να γεννήσει νέες ερωτήσεις. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.