FACE LIFT

Το άγχος, το κάπνισμα, η κληρονομικότητα, οι συνθήκες του περιβάλλοντος αλλά και απλά η πάροδος του χρόνου, είναι κάποιοι από τους υπευθύνους παράγοντες των πρώτων σημείων γήρανσης του δέρματος στο πρόσωπο και στο λαιμό. Τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο, αλλά και στο λαιμό, δημιουργούν δυσαρέσκεια. Το Face Lift είναι η χειρουργική επέμβαση που βελτιώνει τα ορατά σημάδια του γήρατος και γυρίζει το χρόνο πίσω.

Αισθητικές εφαρμογές

 1. Διόρθωση των ρυτίδων στο πλάι του ματιού, στην περιοχή των κροτάφων.
 2. Διόρθωση της πτώσης του μέσου προσώπου, δηλαδή στα ζυγωματικά και στις παρειές (μάγουλα).
 3. Διόρθωση του οβάλ του προσώπου.
 4. Διόρθωση των ρυτίδων και της χαλάρωσης του λαιμού.

Επανορθωτικές εφαρμογές

Το face lift πραγματοποιείται επίσης στις περιπτώσεις σημαντικής ασυμμετρίας του προσώπου

Τι πρέπει να γίνει προεγχειρητικά

 1. Κλασικός προεγχειρητικός έλεγχος.
 2. 12 ώρες πριν από το χειρουργείο δεν πίνουμε και δεν τρώμε τίποτε.
 3. Το πρωί της επέμβασης δεν λαμβάνουμε κανένα φάρμακο πριν τη σύμφωνη γνώμη του αναισθησιολόγου
 4. Το κάπνισμα και το αλκοόλ θα πρέπει να διακοπούν τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν από το χειρουργείο.
 5. Συνάντηση με τον αναισθησιολόγο πριν από το χειρουργείο. Στον αναισθησιολόγο αναφέρουμε προηγούμενες εμπειρίες αναισθησίας, είτε θετικές είτε αρνητικές και τον ενημερώνουμε για τυχόν προβλήματα υγείας ή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουμε.
 6. Δεν λαμβάνουμε ασπιρίνη, αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή συμπληρώματα βοτάνων 10 ημέρες πριν την επέμβαση, γιατί όλα αυτά αυξάνουν την πιθανότητα αιμορραγίας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την επέμβαση.
 7. 3 μέρες πριν από το χειρουργείο και κάθε μέρα πλένουμε το πρόσωπο και τα μαλλιά μας με σαπούνι φαρμακευτικό.

Είδος αναισθησίας

Η ανωτέρω επέμβαση γίνεται είτε με ολική, είτε με τοπική αναισθησία και μέθη.

Παραμονή στο Νοσοκομείο

Μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει από το νοσοκομείο την ίδια μέρα ή και σε ορισμένες περιπτώσεις να παραμείνει μέχρι το πρωί της επομένης. Για την έξοδο από το νοσοκομείο επιβάλλεται η συνοδεία ενός κοντινού προσώπου και σε περίπτωση που αποχωρήσει την ίδια μέρα θα πρέπει να έχει κάποιο κοντινό πρόσωπο μαζί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χειρουργική τεχνική

Η τομή από κάθε πλευρά ξεκινάει μέσα στα μαλλιά και πάνω από το αυτί και κατεβαίνει ακριβώς μπροστά από το αυτί μέχρι το όριο του λοβίου. face lift, FACE LIFTΕκεί γυρίζει πίσω από το αυτί και καταλήγει μέσα στα μαλλιά. O χειρουργός χειρίζεται κυρίως έναν πολύ λεπτό ιστό που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και τον επανατοποθετεί στην θέση που βρισκόταν αρχικά και στη συνέχεια επανατοποθετεί το δέρμα στην αρχική του κατάσταση και αφαιρεί την περίσσεια αυτού. Με αυτόν τον τρόπο απαλύνονται οι ρυτίδες του προσώπου και του λαιμού και, το κυριότερο, αναιρείται η πτώση. Το προφίλ ανακτά πάλι την νεανική γωνία του λαιμού. Με αυτή την τεχνική δεν έχουμε καμία παραμόρφωση του προσώπου, δεν αλλάζει η φυσιογνωμία του ατόμου. Τις περισσότερες φορές το face lift περνάει απαρατήρητο ακόμα και από τους ποιο κοντινούς μας ανθρώπους.
Σε μερικές περιπτώσεις και κυρίως σε άτομα που έχουν χάσει μεγάλο όγκο από το πρόσωπό τους χρησιμοποιούμε τη μεταμόσχευση λίπους προκειμένου να δώσουμε στο πρόσωπο τον χαμένο όγκο. Η αυτομεταμόσχευση λίπους γίνεται συνετά και σε συγκεκριμένα σημεία προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι τελείως φυσικά. Τα σημεία αυτά μπορεί να είναι τα ζυγωματικά, οι βαθιές ρυτίδες πλάγια της μύτης, αλλά και τα χείλη.

Διάρκεια χειρουργείου

Η διάρκεια του χειρουργείου είναι 3 – 4 ώρες περίπου.

Μετεγχειρητικές οδηγίες

Μετά την επέμβαση, το πρόσωπο περιφερικά είναι καλυμμένο με έναν ελαστικό επίδεσμο, ώστε να αποφευχθούν τα πολύ έντονα οιδήματα ή μελανιές. Ο επίδεσμος αφαιρείται την επόμενη ημέρα και αντικαθίσταται με μία κορδέλα, η οποία, ιδανικά, θα πρέπει να μείνει για μια εβδομάδα.
Το λούσιμο επιτρέπεται 48 ώρες μετά την επέμβαση.

Επιπλοκές

Οι επιπλοκές σε μια τέτοια επέμβαση είναι σπάνιες.

Αιμάτωμα: Το αιμάτωμα είναι η πιο συχνή επιπλοκή ενός face lift. Για αυτό το λόγο γίνεται επισκόπηση των τραυμάτων την επόμενη μέρα μετά το χειρουργείο και τυχόν συλλογή αίματος σε κάποιο σημείο αφαιρείται χωρίς πόνο ή κάποια δυσχέρεια του ενδιαφερόμενου.
Φλεγμονή: Πολύ σπάνια επιπλοκή. Για την αποφυγή αυτής δίνουμε αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.
Κακή επούλωση τραυμάτων: Σπάνια επιπλοκή, αλλά σε περίπτωση που μια τομή είναι περισσότερο εμφανής από το αναμενόμενο, μπορεί 6 μήνες με ένα χρόνο μετά από το χειρουργείο να διορθωθεί με τοπική αναισθησία.
Υπαισθησία: Διαταραχή της αίσθησης στο λοβίο του ωτός είναι μια σπάνια επιπλοκή η οποία επανέρχεται με το χρόνο.

Αποτελέσματα

Η διάρκεια του αποτελέσματος ενός Full face lift είναι περίπου μια 10ετία.
Το παρόν κείμενο μπορεί να γεννήσει νέες ερωτήσεις. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.