ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ


H Αιδιοπλαστική γίνεται για επανορθωτικούς αλλά και αισθητικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει έδαφος στην Πλαστική χειρουργική η αισθητική αποκατάσταση του αιδοίου.

Μέθοδοι αιδοιοπλαστικής:

Μείωση και ανόρθωση των εξωτερικών χειλέων:

Στόχος της επέμβασης αυτής είναι η μείωση του όγκου του λίπους ή η αφαίρεση του επιπλέον δέρματος. Η επέμβαση απευθύνεται σε γυναίκες παχύσαρκες, με απότομη απώλεια βάρους ή ακόμα σε εκείνες η οποίες απλώς επιθυμούν περισσότερο σφριγηλό δέρμα των μεγάλων χειλέων. Πολλές φορές συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση της ηβικής περιοχής.


Υπερτροφικά μικρά χείλη:
Τα υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδοίου μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και πόνο κατά την ένδυση, το ποδήλατο ή τη μηχανή, πόνο και αμηχανία κατά τη σεξουαλική επαφή αλλά και αισθητικά ζητήματα με το μαγιό αλλά και με ένα στενό παντελόνι. Η Πλαστική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα σε αυτή την περίπτωση με μία μικρή χειρουργική επέμβαση. Με μία τομή στην εσωτερική πλευρά των μικρών χειλέων αφαιρείται ο περίσσιος ιστός αυτών. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη και η ενδιαφερόμενη επιστρέφει την ίδια μέρα στην οικία της.

Αύξηση των μεγάλων χειλέων

Πολλές φορές είτε με την πάροδο του χρόνου είτε λόγω απώλειας βάρους , τα μεγάλα χείλη υπολείπονται σε όγκο. Σε αυτή την περίπτωση η λιποπλαστική βοηθά στην αύξηση του όγκου των μεγάλων χειλέων και σε μεγαλύτερη προστασία του αιδίου. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη ενώ η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει στην οικία της άμεσα μετεγχειρητικά.

Τι πρέπει να γίνει προεγχειρητικά
Αφού ο Πλαστικός Χειρουργός πάρει ένα πλήρες ιστορικό του ασθενούς, θα πρέπει να ενημερώσει πλήρως την ασθενή για την διαδικασία της επέμβασης, καθώς και να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες της περιοχής.
Πλησιάζοντας την χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής θα πρέπει να προσέξει τα εξής:

  1. Αν παίρνει ασπιρίνη, θα πρέπει να την σταματήσει πριν το χειρουργείο.
  2. Να αποφύγει την κατανάλωση ροφήματων βοτάνων ή συμπληρώματων διατροφής πριν το χειρουργείο.
  3. Αν καπνίζει να διακόψει το κάπνισμα 2 εβδομάδες πριν και 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση.
  4. Να πλένει την περιοχή καθημερινά με αντισηπτικό σαπούνι 3 ημέρες πριν από την επέμβαση.


Είδος αναισθησίας
Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική και μέθη η γενική αναισθησία.

Παραμονή στο Νοσοκομείο
Μετά την επέμβαση η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι με μια απλή σερβιέτα και ειδικά αντιβιοτικά.

Μετεγχειρητικές οδηγίες
Συνιστάται καθημερινή υγεινή της περιοχής με αντισηπτικό διάλυμα. Η επιστροφή στις δραστηριότητες γίνεται σε μια εβδομάδα ενώ η επάνοδος στην σεξουαλική ζωή σε 4 εβδομάδες.
Η γυμναστική επιτρέπεται μετά από 4 εβδομάδες.

Επιπλοκές
Αιμορραγία, φλεγμονή, υπαισθησία των χειλέων, παροδική ενόχληση στην περιοχή ή ίσως μία κακή ουλή αποτελούν πιθανές επιπλοκές.

Το παρόν κείμενο μπορεί να γεννήσει νέες ερωτήσεις. Είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.