ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΒΑΛ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το αρμονικό πρόσωπο είναι ο στόχος των περισσότερων θεραπειών χειρουργικών και μη. Τα ζυγωματικά και το οβάλ του προσώπου αποτελούν δύο βασικά δυναμικά χαρακτηριστικά ενός ελκυστικού προσώπου. Με την πάροδο του χρόνου το περίγραμμα του προσώπου χάνεται και ο όγκος τα ζυγωματικά μειώνεται. Το πρόσωπο αποκτά τετράγωνο σχήμα και φαίνεται ταλαιπωρημένο και κουρασμένο.

Όλα αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζονται χειρουργικά είτε με έγχυση λίπους, με Μίνι Λιφτ ή full face lift αλλά και με προθέσεις σιλικόνης στο πηγούνι.

Ο στόχος των ενέσιμων εφαρμογών είναι να αποκαταστήσουν το ανάποδο τρίγωνο στο σχήμα του προσώπου αλλά και να επαναφέρουν τη δυναμική γραμμή του οβάλ και των ζυγωματικών. Μέχρι σήμερα οι ενέσιμες θεραπείες στο οβάλ του προσώπου αλλά και στο πηγούνι ήταν λιγότερο αποτελεσματικές από τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου μας.

Το νέο ενέσιμο εμφύτευμα VOLUX της Allergan επαναφέρει τη γραμμή του οβάλ και τη σωστή προβολή του πώγωνος ενώ ταυτόχρονα αναπληρώνει το χαμένο όγκο στα σημεία που χρειάζεται.

Το συγκεκριμένο ενέσιμο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος διαθέτει υψηλή ελαστικότητα και συνοχή και διαρκεί 18-24 μήνες.

Το προϊόν ενσωματώνεται άψογα κάτω από το δέρμα δίνοντας ένα φυσικό και ταυτόχρονα δυναμικό αποτέλεσμα. Η έγχυση του εμφυτεύματος διαρκεί περίπου μισή ώρα ενώ είναι τελείως ανώδυνη και τα αποτελέσματα της είναι άμεσα ορατά. Πολλές φορές η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 2 συνεδρίες.

Άτομα που μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη θεραπεία είναι όλων των ηλικιών με μικρή προβολή του πώγωνος στο προφίλ αλλά και με μη διακεκριμένη γραμμή του οβάλ.

Επιπλοκές αυτής της θεραπείας είναι οι ίδιες επιπλοκές με τα υπόλοιπα ενέσιμα υαλουρονικά εμφυτεύματα. Οι άμεσες επιπλοκές περιορίζονται σε τοπικό οίδημα μετά την έγχυση , μελάνιά και πόνο στο σημείο έγχυσης ή ερύθημα τα οποία διαρκούν από 5 ημέρες μέχρι και 10 ημέρες. Οι επιπλοκές από την έγχυση είναι εμβολή αγγείων που μπορεί να προκαλέσει νέκρωση του δέρματος. Η φλεγμονή των υλικών με δημιουργία φλεγμονα. Η επιφανειακή έγχυση του υλικού μπορεί να προκαλέσει αλλαγή του χρώματος του δέρματος. Οι απώτερες επιπλοκές μπορεί να είναι biofilm και δημιουργία κοκκιωμάτων.

Η σωστή τεχνική στο κατάλληλο περιστατικό είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το ιατρείο μας