ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική επιφανειακών ενέσεων στη μεσαία στοιβάδα του δέρματος η οποία συμβάλλει στην ενυδάτωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας , στην αντιγήρανση και την πρόληψη. Οι ουσίες οι οποίες εγχύονται ποικίλουν, από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό οξύ, αλλά και στοιχεία από το ίδιο μας το αίμα όπως τα αιμοπετάλια, το λεγόμενο PRP (Platelet Rich Plasma).

Μεσοθεραπεία με Βιταμίνες & Ιχνοστιχεία

Αναζωογονητική θεραπεία για λεπτές ρυτίδες και ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.

Μεσοθεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ

Ιδανικό για αφυδατωμένα πρόσωπα με εμφανή ή μη τα σημάδια της γήρανσης.

Μεσοθεραπεία με Αίμα (PRP)

Τον τελευταίο καιρό, η μεσοθεραπεία με αιμοπετάλια ή αλλιώς θεραπεία prp έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς θεραπείες της αισθητικής ιατρικής .Η θεραπεία χρησιμοποιεί ως βάση το αίμα του ασθενή και έχει ως αποτέλεσμα την γενικότερη βελτίωση της θαμπής και κουρασμένης όψης του προσώπου.

Τα "Μαγικά Αιμοπετάλια" - Τι είναι το  PRP ;

Η θεραπεία prp  μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές του σώματος όπως αρθρώσεις ,τένοντες και ειδικότερα στην αισθητική ιατρική στο πρόσωπο, λαιμό, μαλλιά κτλ. Στόχος της ,πιο συγκεκριμένα, στην αισθητική είναι η βελτίωση της εικόνας ενός αφυδατωμένου και ταλαιπωρημένου δέρματος . Όσον αφορά τα μαλλιά στοχεύει στην ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων και αδύναμων  τριχών σε περιοχές που έχει παρουσιαστεί αραίωση. Πραγματοποιείται μόνο από ειδικευμένο ιατρό και ο οποίος γνωρίζει καλά την διαδικασία και μπορεί να πραγματοποιήσει με ασφάλεια την συγκεκριμένη τεχνική.

Διαδικασία της Θεραπείας

Κατά την προσέλευσή σας στο ιατρείο θα γίνει συζήτηση με την ιατρό η οποία θα σας ενημερώσει για τα αναμενόμενα  αποτελέσματα της θεραπείας, τι θα πρέπει να προσέξετε πριν και μετά το πέρας της συνεδρίας σας καθώς και αναλυτική επεξήγηση των βημάτων που θα ακολουθηθούν. Έπειτα, θα σας γίνει επάλειψη με αναισθητική κρέμα σε όλα τα σημεία που θα γίνει η έγχυση, η οποία θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα για να ενεργήσει . Αμέσως μετά θα μεταφερθείτε στο χώρο αιμοληψίας για να ληφθεί το δείγμα αίματος που θα χρησιμοποιηθεί. Μέσα από επεξεργασία που πραγματοποιείται στο εργαστήριό μας (φυγοκέντρηση) και ακολουθώντας  τις καλύτερες συνθήκες αντισηψίας διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια από το αίμα σε υψηλή συγκέντρωση. Το υλικό που προκύπτει εγχύεται ενέσιμα από την ιατρό στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος  της επιθυμητής επιφάνειας. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι  οι μικρότερες δυνατές σε μέγεθος έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κοκκινίλες μετά την εφαρμογή. Στη συνέχεια πραγματοποιείται δερμοαπόξεση με τα αιμοπετάλια έτσι ώστε να έχουμε το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.   Σε περίπτωση που υπάρξει περίσσεια υλικού που δεν χρησιμοποιήθηκε αυτό σας παραδίδεται αποστειρωμένο έτσι ώστε να ισχυροποιηθούν τα αποτελέσματα της θεραπείας με επάλειψη της περιοχής  το ίδιο βράδυ στο σπίτι σας. Η θεραπεία διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι στην θεραπεία PRP δεν χρησιμοποιούμε καμία άλλη ουσία εκτός του δικού σας αίματος.

Αποθεραπεία

Μετά το πέρας της θεραπείας ο ασθενής δεν θα πρέπει να λάβει αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως ιβουπροφένη, ασπιρίνη κτλ και κάποια συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής. Ο ασθενής θα πρέπει να ενημερώσει την γιατρό για οποιαδήποτε θεραπεία    βρίσκεται συστηματικά ή μη.

Ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες την ίδια ημέρα λίγες ώρες μετά και δεν υπάρχει κανένα διάστημα αποθεραπείας. Είναι πιθανό να παρουσιαστούν ελάχιστες μικρές μελανιές τοπικά σε σημείο εφαρμογής  οι οποίες όμως υποχωρούν άμεσα ενώ καλύπτονται εύκολα με την χρήση make-up.

Η ενέσιμη θεραπεία αιμοπεταλίων συστήνεται να πραγματοποιείται κάθε μήνα για 4 μήνες και στη συνέχεια δύο φορές το χρόνο για όλη τη διάρκεια του έτους. Η δερμοαπόξεση γίνεται μόνο τους χειμερινούς μήνες.