κυτταριτιδα

Θεραπεία Κυτταρίτιδας

Τι είναι η κυτταρίτιδα?

Είναι εντοπισμένη εναπόθεση λίπους περισσότερο σκληρού από το συνηθισμένο. Τα λιποκύτταρα αυτά περιβάλλονται από ισχυρό συνδετικό ιστό με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ανταλλαγή υγρών μεταξύ τους. Το δέρμα παίρνει μια κυματώδη υφή, τη γνωστή εικόνα φλοιού πορτοκαλιού.

Υπάρχουν πολλές υποθέσεις για τα αίτια της κυτταρίτιδας. Το άγχος, η κακή κυκλοφορία του αίματος, η κακή διατροφή, η δυσκοιλιότητα, οι ορμονικές διαταραχές, τα αντισυλληπτικά φάρμακα και η κακή ηπατική λειτουργία είναι κάποιες από αυτές.

Μερικές διατροφικές προτάσεις για βελτίωση της κυτταρίτιδας

  • Επιβάλλεται να διατηρεί κανείς ένα φυσιολογικό βάρος
  • Η απουσία από τη διατροφή της ζάχαρης και του λίπους βοηθά το σώμα μας και την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
  • Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μας οχυρώνει με αντιοξειδωτικές ουσίες.
  • Η βιταμίνη C βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
  • Η κατανάλωση περισσότερο από 2 λίτρα νερού ημερησίως είναι απαραίτητη.
  • Άλλες τροφές που βοηθούν στην ελαστικότητα της επιδερμίδας και εμμέσως την κυτταρίτιδα είναι το μουρουνέλαιο, το κοτόπουλο, το γκρέιπφρουτ, οι ντομάτες, τα μήλα, το σπανάκι, τα καρότα και το αβοκάντο.
  • Η αυξημένη κατανάλωσης αλατιού αυξάνει την κατακράτηση υγρών και επιβαρύνει την κυτταρίτιδα.

Τι θα μπορούσε να βοηθήσει?

Καταρχήν είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι οι θεραπείες κυτταρίτιδας αποσκοπούν στη βελτίωση της υφής και όχι στην εξαφάνισή της.

Τα χάπια φαίνεται κλινικά ότι δεν βοηθούν ιδιαίτερα όπως και τα ζεστά λουτρά- υδρομασάζ.

Το περπάτημα και η άσκηση αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνουν την ποιότητα των ιστών αλλά δεν προσφέρουν άμεση βελτίωση της κυτταρίτιδας. Είναι σημαντικό παρόλα αυτά να αποφευχθεί η πρόσληψη βάρους γιατί η εικόνα της κυτταρίτιδας επιβαρύνεται.

Μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία βελτιώνει αισθητά την όψη φλοιού πορτοκαλιού αλλά δεν έχει μόνιμα αποτελέσματα, χρειάζεται συντήρηση της θεραπείας.

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με λεπτές βελόνες είτε μέσα στο χόριο, είτε μέσα στο λίπος.

Σκοπός της μεσοθεραπείας είναι να ενεργοποιήσει τους ινοβλάστες και την παραγωγή νέου κολλαγόνου, να κάνει συλλεκτική λιπόλυση αλλά και να βοηθήσει στη λεμφική παροχέτευση των λιποκυττάρων .

Συνολικά απαιτούνται 8-10 συνεδρίες, η κάθε συνεδρία διαρκεί 20-30 λεπτά και η απόσταση μεταξύ τους είναι αρχικά 1 εβδομάδα.

Κρέμες

Κρέμες με βάση την καφείνη και την αμινοφυλλίνη φαίνεται να βοηθούν την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Ραδιοσυχνότητες σύσφιξης.

H τεχνολογία RF – ραδιοσυχνότητες είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχουμε για βελτίωση της κυτταρίτιδας. Διοχετεύει θερμότητα στους βαθύτερους ιστούς και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος ενώ ταυτόχρονα βοηθά τη λεμφική παροχέτευση.

Λεμφικό μασάζ

Με το λεμφικό μασάζ καταφέρνουμε την αύξηση της λεμφικής ροής και τη δραστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος, συμβάλει στην αποτοξίνωση και την αύξηση της αιμάτωσης των ιστών, μειώνει την κυτταρίτιδα ενώ αναζωογονεί το δέρμα. Όταν η λέμφος κινείται, τα κύτταρα αναζωογονούνται.
Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις οξείας φλεγμονής , κακοήθειας, θρόμβωσης και σε περιπτώσεις καρδιακών προβλημάτων. Είναι απαραίτητο να γίνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Λιπογλυπτική

Αφορά αποτελεσματική λύση της κυτταρίτιδας αφού κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας ο Πλαστικός χειρουργός αποκολλά συλλεκτικά το υπερκείμενο δέρμα και εγχέει λίπος στα εντυπώματα της κυτταρίτιδας για βελτίωση της υφής του δέρματος. Η θεραπεία αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία. Προϋποθέτει τη συλλογή λίπους με τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης. Δεν υπάρχουν τομές αφού η διαδικασία γίνεται με εργαλεία παρόμοια με μια κοινή βελόνα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι φανερό μετά από 3 μήνες. Σε προχωρημένες καταστάσεις περισσότερες από μια φορές είναι απαραίτητες. Απαραίτητη είναι η εφαρμογή πιεστικού κορσέ για μια εβδομάδα.

Το παρόν κείμενο μπορεί να γεννήσει νέες ερωτήσεις. Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.