ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ

Δερμοαπόξεση

Η δερμοαπόξεση (Dermabrasion) είναι μια θεραπεία τελείως ανώδυνη και μπορεί να εφαρμοστεί στην περιοχή του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ και του σώματος. Πραγματοποιείται στο ιατρείο με τη βοήθεια ειδικής κεφαλής με μικροσκοπικές βελόνες μιας χρήσης με ρυθμιζόμενη ταχύτητα και βάθος μεταξύ 0,25-2,5 χιλιοστά. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με νερό ή με συνδυασμό βιταμινών, ιχνοστοιχείων και υαλουρονικού οξέως.

Προκαλεί τραυματισμό του δέρματος με σκοπό την ενεργοποίση των ινοβλαστών που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη με αποτέλεσμα την ανανέωση της επιδερμίδας καθώς και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες, όπως με τη θεραπεία αιμοπεταλίων (PRP), με χημικά peeling η με απλές θεραπείες ενυδάτωσης. Ανάλογα με τις βιταμίνες ή τα ιχνοστοιχεία που χρησιμοποιούνται μπορούμε να επιτύχουμε λεύκανση, σύσφιξη ή ανανέωση της επιδερμίδας.

  • Πώς θα είναι το δέρμα μου μέτα την θεραπεία;

Η αποθεραπεία εξαρτάται από την επιθετικότητα της θεραπείας. Το δέρμα μπορεί να είναι από ελάχιστα ερεθισμένο μέχρι και πολύ ερεθισμένο. Την ένδειξη μιας επιθετικής ή όχι θεραπείας την αποφασίζουμε στο πρώτο ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό. Στις περισσότερες περιπτώσεις το δέρμα θα είναι ερεθισμένο αλλά με την δική μας καθοδήγηση και προσωπική σας φροντίδα στο σπίτι η ερυθρότητα υποχωρεί πολύ συντομα. Ήπια ερυθρότητα μπορεί να υπάρχει τις επόμενες  2 μέρες μετά τη θεραπεία αλλά ενθαρύνουμε τη χρήση μακιγιάζ για τις καθημερινές δραστηριότητες.

  • Τι θα μου προσφέρει η θεραπεία της δερμοαπόξεσης;

Πρόσωπο : ανάπλαση, λείανση των λεπτών ρυτίδων, βελτίωση της υφής του δέρματος, εξάλειψη των ουλών από ακμή, σμίκρυνση των πόρων του δέρματος και λάμψη.

Σώμα: σημαντική βελτίωση των ραγάδων σε όλα τα σημεία του σώματος , βελτίωση των λεπτών ρυτίδων αλλά και της ποιότητας δέρματος.

  • Τι χρειάζεται να προσέχω μετά την θεραπεία της δερμοαπόξεσης;

Είναι απαραίτητη η χρήση του αντηλιακού και η ενυδάτωση της περιοχής.

  • Κάθε πότε μπορώ να κάνω τη θεραπεία;

Προτείνουμε 6-8 θεραπείες με μεσοδιαστήματα  7-15 ημέρες ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, την επιθετικότητα της θεραπείας αλλά και την περιοχή.

  • Σε ποιές περιπτώσεις αντεδείκνυται η θεραπεία της δερμοαπόξεσης;

Σε ευαίσθητα δέρματα, σε δέρματα με ενεργή ακμή και σε δερματικές βλάβες (π.χ.  βλατίδες, φλύκταινες, διαβρώσεις κτλ.)